pühapäev, 19. detsember 2010

Piparkoogitriibuline Napoleoni kook





Veidi jõulusem variant Napoleoni koogist.

  • 650-700 g piparkoogitainast
KEEDUKREEM:
  • 0,75 l piima
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,75 dl nisujahu
  • 3 muna
  • 1 sl võid
KAUNISTAMISEKS:
  • Purustatud piparkooke

Rulli jahusel laual piparkoogitainast neli 19x21 cm suurust plaati. Küpseta piparkoogiplaate ahjus 200 kraadi juures umbes 10-12 minutit. Lase jahtuda.
Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkrutega ning kuumuta pliidil keemiseni. Jahuta. Hõõru jahu korralikult munadega läbi (võid kasutada ka mikserit) ning lisa pidevalt segades jahtunud piimale (jälgi, et ei tekiks klimpe). Seejärel kuumuta kreemi nõrgal tulel segades , kuni see pakseneb (keeta ei tohi). Võta tulelt. Lisa või ja jahuta.
Lao piparkoogipõhjad vaheldumisi kreemiga (pealmiseks kihiks jäägu kreem), osa kreemist määri ka koogi külgedele. Puista peale piparkoogipuru. Lase koogil enne serveerimist üleöö külmkapis seista.


4 kommentaari:

  1. hea mõte ju!!! teen ämma juurde kaasa võtmiseks!!! hull napoleoni tegemise isu on tükk aega juba peal... see varant ei saa halb olla!

    VastaKustuta
  2. Silja, anna siis teada ka kuidas maitses :)

    VastaKustuta
  3. tehtud, proovitud! kiidan ise ja kiidavad ja need kes sõid! kaunistasin nii, et panin pealmise kihi keedukreemi peale piparkoogid ja siis veel nende ümber piparkoogipuru. et iga tükk sai siis natuke erilisem veelgi :)
    teinekordki teen! oli mõnusam veelgi kui alguses arvasin!

    VastaKustuta
  4. Silja, mul on selle üle vaid hea meel, et kook kõigile maitses :D

    VastaKustuta