PÕHI:
- 3 dl jahu
- 1 dl hakitud kreeka pähkleid
- 0,5 tl kaneeli
- 1 dl mett
- 1 dl (100 g) sulatatud võid
- 450 g maitsestamata toorjuustu
- 1 dl mett
- 2 muna
- 2 munakollast
- 2 dl hapukoort
- 1 sl riivitud sidrunikoort
- 2 tl maisijahu
Põhja valmistamiseks mõõda kaussi jahu, hakitud pähklid ja kaneel. Lisa mesi ja sulatatud või. Sega tainas hoolega läbi ja suru küpsetuspaberiga kaetud 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele.
Täidise valmistamiseks hõõru toorjuust ja mesi ühtlaseks ja kohevaks massiks. Klopi ükshaaval hulka munad ja munakollased. Lisa hapukoor, riivitud sidrunikoor ja maisijahu ning sega ühtlaseks. Vala segu tainale ja küpseta 175 kraadises ahjus 1 tund ja 30 minutit. Kui kook kipub pealt liiga pruuniks minema, kata see fooliumiga. Enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda. Kõige parem on kook siis, kui saab vähemalt 3 tundi kuni üleöö pärast ahjust võtmist jahtuda.
Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden
Kas oskate öelda, kuidas see kook maitses ja kas on midagi, mida teist kora küpsetades teisiti teeks? Kaalun kreekapõhklite asendamist mandlilaastudega, kas selline asi võiks sobida? Sirvin just seda kokaraamatut ja silma jäi see kook, tahaks sünnipäevaks teha.
VastaKustutaMandlilaastud sobiksid kindlasti pähklite asemel hästi. Selle koogi puhul meenub, et see kook ei olnud kreemjas, vaid natuke kuiv. Seega teine kord küpsetaksin kooki ehk veidike vähem, aga ahjud on väga erinevad ning ka küpsetusajad sõltuvad ahjust.
Kustuta