Kuuele
- 6-8 lasanjeplaati
- 2 sl õli + 3 sl vett
- 2 sibulat
- 1 küüslauguküüs
- 800 g brokolit
- Soola ja musta pipart
- Soovi korral 1 dl hakitud basiilikut
- 3 sl õli
- 5 sl jahu
- 8 dl piima
- Soola
- Jahvatatud muskaati
- 200 g fetajuustu
- 2 dl riivjuustu
Hauta hakitud sibulad ja küüslauk suuremal kõrge äärega pannil õli ja vee segus madalal kuumusel pehmeks. Lisa pisikesteks õisikuteks jagatud brokoli koos viilutatud varreosaga. Hauta 12-15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral basiilikuga.
Kastmeks kuumuta õli pannil, tõsta jahu kuuma õlisse, sega läbi ja vala juurde piim. Lase pidevalt segades keema tõusta ja hauta seejärel nõrgal kuumusel 5-7 minutit. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Maitsesta nii köögivilju kui ka kastet üsna tugevasti.
Määri väiksem kandiline ahjuvorm võiga. Laota vormi põhjale pool köögiviljasegust ja kolmandik kastmest ning kata lasanjeplaatidega. Selle peale laota teine kolmandik piimakastmest ja kogu peenetstaud feta. Kata lasanjeplaatide, ülejäänud köögiviljasegu ja piimakastmega. Riputa pinnale riivjuust, kata vorm fooliumiga ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas 45 minutit. Küpsemise viimaseks 10 minutiks eemalda foolium, et ka pind pruunistuks. Lase enne serveerimist 10 minutit seista.
Allikas: "Kasulikud kapsaroad" - Pille Enden
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar