esmaspäev, 22. august 2016

Kirsi-juustukook

Põhi:
  • 150 g šokolaadiküpsiseid
  • 50 g võid
Täidis:
  • 600 g maitsestamata toorjuustu
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhrkut
  • 1 tl vanillsuhkrut
Peale:
  • 500 g paksu hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 2-3 sl kakaopulbrit
Kirsikaste:
  • 450 g kirsse (kivideta)
  • 1 dl suhkrut
  • 2 sl Amaretto likööri
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Sega omavahel toorjuust, munad, suhkur ja vanillsuhkur ning vala põhjale.
Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Tõsta välja ja jahuta pool tundi. 
Sega omavahel hapukoor, suhkur, vanillsuhkur ja kakao. Määri segu koogile ja küpseta veel 10 minutit. Võta ahjust ja jahuta.
Hoia kooki enne serveerimist vähemalt 6 tundi kuni üle öö külmas. 
Kirsikatte tegemiseks pane kirsid koos suhkruga kastrulisse. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 10 minutit. Lisa liköör, kuumuta veel hetke ja tõsta tulelt. Jahuta segu täielikult.
Serveeri kooki koos jahtunud kirsikastmega.

Allikas: "Juustukoogid"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar