Pehmed vanilli- ja kookosemaitselised saiakesed on parimad soojalt! Nende hõrkude saiakeste küpsetamise ajal on toas tunda mõnusat kookosehõngu.
16-20 tk
Tainas:
- 25 g toasooja pärmi
- 2,5 dl käesooja piima
- 1 dl suhkrut
- 1 sl vanillsuhkrut
- 1 sl kardemoni
- näpuotsaga soola
- 1 muna
- 7-8 dl nisujahu
- 75 g toasooja võid
- 250 g kohupiimapastat
- 1 dl (60 g) vanillikastmepulbrit
- 100 g kookoshelbeid
- 1 dl suhkrut
- 1 sl vanillsuhkrut
- 2 dl kohvikoort
- 1 muna
Tõsta kerkinud tainas jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku sellest õhumullid välja. Rulli piklikuks, umbes 30x70 cm suuruseks plaadiks. Sega omavahel täidiseained (pisut kookoshelbeid jäta kaunistamiseks) ja määri täidis tainale. Keera kaetud tainas rulli ja lõika 16-20 osaks. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Kata rätikuga ja lase veel pool tundi kerkida.
Määri lahtiklopitud munaga ning puista peale kookoshelbeid. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit (pöördõhurežiimil 10 minutit) või kuni saiad on kuldpruunid ja küpsed.
Allikas; "Väike saiaraamat"
Miks seda vanillikastmepulbrit sinna kohupiima hulka vaja on lisada? Kui see peaks olema sel eesmärgil, et kohupiima muuta paksemaks või et aitaks hiljem kohupiimamassi koos hoida, kas seda näiteks munaga-mannaga ei saa asendada nagu kookidel?
VastaKustutaVaniljekastmepulber teeb täidise paksemaks, et see küpsemisel välja ei voolaks. Ise pole muna ja mannaga proovinud, nii et ei oska kahjuks öelda, milline lõpptulemus nendega jääks.
Kustuta