laupäev, 14. veebruar 2015

Piparkoogibrownied


Tummised ja šokolaadised brownied, millel kreemjas ja jõuluvürtsidega maitsestatud toorjuustukate. Ideaalne hommikuse kohvi kõrvale.


  • 150 g piparkooke

Browniekiht:
  • 175 g tumedat šokolaadi
  • 175 g võid
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl jahu
Toorjuustukate:
  • 200 g toorjuustu
  • 1 muna
  • 1,5 dl 35% rõõska koort
  • 1,5 sl suhkrut
  • 0,5 dl tumedat suhkrusiirupit
  • 2 tl piparkoogimaitseainet


Katteks sega potis koor, suhkur, siirup ja piparkoogimaitseaine. Kuumuta keemiseni ja keeda 5-10 minutit. Lase jahtuda. Seejärel mikserda toasoe toorjuust, jahtunud piparkoogikaste ja muna kokku.
Tükelda šokolaad. Sulata kastrulis või ja tõsta kastrul pliidilt. Lisa šokolaad ja sega seni, kuni see on sulanud. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks ning lisa šokolaadisegule. Sega ettevaatlikult juurde jahu.
Murra 100 g piparkooke tükkideks ja puista küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (22x30 cm) põhja. Vala brownietaigen vormi. Selle peale vala toorjuustusegu ning puista peale ülejäänud tükkideks murtud piparkoogid. Küpseta kooki 175 kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase jahtuda ja lõika siis ruutudeks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar