pühapäev, 6. juuli 2014

Stracciatella jäätis


Stracciatella ehk rohke peeneks hakitud šokolaadiga jäätis. 
  • 2 vanillikauna
  • 6 dl 10% rõõska koort
  • 3,5 dl piima
  • 8 munakollast
  • 1,5-2 dl suhkrut
  • 175 g tumedat šokolaadi


Sega suures paksupõhjalises potis rõõsk koor ja piim. Lõika vanillikaunad pikuti pooleks, kaabi seemned potti ning lisa kaunad ka. Kuumuta peaaegu keemiseni. Klopi munakollased suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Kalla juurde veidi kuuma kooresegu. Klopi ühtlaseks ja kalla siis segu potti. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb (aga ei tohi tükki minna!). Kui kaste on paksenenud, siis kurna see läbi sõela kaussi. Lase jahtuda. Haki šokolaad peeneks ning sega jahtunud jäätisesegu hulka. Valmista jäätis vastavalt jäätisemasina instruktsioonidele.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar