reede, 16. september 2016

Manhattani toorjuustukook


Üks mõnusalt kreemjas juustukook, mis valmib tegelikult ilma suurema vaevata. Serveerimisvõimalusi on mitmeid, nt toormoosiga või siis pählivõisõpradel soovitan serveerida koogilõiku maapähklivõikastme ja soolapähklitega. 


Põhi:
  • 8 Digestive küpsist
  • 50 g sulatatud võid
Täidis:
  • 75 g suhkrut
  • 2 muna
  • 400 g toorjuustu
  • 1 tl vanillisuhkrut
Kate:
  • 250 g hapukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane külmkappi ootele.
Sega kõik täidiseained omavahel. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda. Sega hapukooor suhkrutega ning vala ettevaatlikult koogile. Küpseta 200 kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Hoia enne serveerimist üleöö külmas.

Allikas: Nami-nami


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar