pühapäev, 4. september 2016

Kukeseenepirukas

Põhi:
  • 100 g võid
  • 100-150 g kodujuustu
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl suhkrut
  • 0,5 tl soola
Täidis:
  • 2 spl võid
  • 300 g kukeseeni
  • 1 sibul
  • 2 muna
  • 200 ml kohvikoort
  • 200 g riivitud juustu
  • 150-200 g sinki või peekonit
  • tilli
  • soola, pipart
Põhja valmistamiseks sõtku kausis omavahel pehme või, kodujuust, küpsetuspulber, jahu, suhkur ja sool. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Samal ajal valmista täidis. Puhasta ja tükelda kukeseened ning prae pannil võis läbi. Haki sibul ja lõika sink või peekon ribadeks. Lisa esmalt seente juurde pannile sibul, prae paar-kolm minutit ning lisa siis ka peekon. Maitsesta segu soola-pipraga.
Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm vormi põhja ja äärtele, laota sellele seenetäidis ning raputa peale riivjuust, Klopi munad vähese soolaga lahti, lisa kohvikoor ja hakitud till ning vala täididsele, hõõru lusikaga pealt ühtlaseks. Küpseta 200kraadises ahjus 40-45 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar