pühapäev, 15. november 2015

Kookose-mustika purukook


See kookose-mustika purukook valmib kiiresti ja ilma suurema vaevata. Kook on hea nii soojalt kui külmalt. Koogitüki kõrvale soovitan võtta ka klaas külma piima, mis sobib taoliste kodusemate küpsetistega ideaalselt. Kook ise on mustikaselt mahlane, krõbeda ja mureda põhja ning kookosemekilise purukattega.
  • 5 dl jahu
  • 1 dl kaerahelbeid
  • 2-3 dl pruuni suhkrut (nt fariinsuhkur)
  • 200 g võid
  • 2 dl kookoshelbeid
  • 2 muna
  • 400 g külmutatud või värskeid mustikaid
Pane ahi 180 kraadi juurde sooja.
Sega jahu, kaerahelbed ja suhkur. Näpi või sõrmedega hulka nii, et saad puruse taigna. Siis sega hulka kookoshelbed. Tõsta 2 dl segust kõrvale. Lisa ülejäänu hulka munad ja sega taignaks.
Pane taigen neljakandilisse (25x25 cm) või ümmargusse (26 cm) küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Tasanda segu. Laota peale mustikad. Riputa kõrvaletõstetud puruga üle. Küpseta 30-35 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar