neljapäev, 11. juuni 2015

Karamelline rabarberikook


Purukatte ning maheda ricotta-täidisega rabarberikook maitseb hästi nii soojalt kui ka jahtunult. Kui tavaliselt on koogi parimad osad just täidised, siis selle koogi parimaks osaks on hoopis selle põhi - Juubeli tordipulbrist ja võist valmistatud põhi jääb mahlane ja imeliselt karamelline. ;)

  • 450 g Juubeli tordipulbrit
  • 100 g võid
  • 400 g ricotta't
  • 370 g Kreeka jogurtit
  • 397 g keedetud kondenspiima
  • 3 muna
  • 500 g rabarberit


Näpi tordipulber ja või purutaoliseks massiks. Suru pool purutaignast küpsetuspaberiga kaetud 20x30 cm koogivormi põhja.
Täidiseks mikserda munad, ricotta, jogurt ja keedetud kondenspiim kokku ning vala vormi. Haki rabarber ja puista täidisele. Puista peale ülejäänud purutaigen. Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 40-50 minutit. Lase jahtuda ja lõika siis ruutudeks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar