neljapäev, 14. august 2014

Hapukoorekook kirssidega


Sellest suurest ja pidulikust hapukoorekoogist saab suu magusaks suurem seltskond maiasmokki. Tordi valmistamine ja kokkupanemine võtab küll aega, aga lõpptulemus on mõnusalt mahe ja mahlane.


Tainas:
  • 600 g hapukoort
  • 2 dl suhkrut
  • 6,5 dl jahu
  • 2 tl soodat
  • 2 spl kakaod
Kreem:
  • 1 kg hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut

  • 1 purk kompotikirsse
Glasuur:
  • 50 g võid
  • 2 spl kakaod
  • 4 spl piima
  • 100 g suhkrut



Kõigepealt valmista tainas, selleks sega omavahel jahu ja sooda. Sega hapukoor suhkruga ja lisa sõeludes jahusegu. Jaga tainas kaheks osaks ja lisa ühele osale 2 spl kakaod. Võta kaks ühesuurust koogivormi (24-26 cm) ja tõsta ühte vormi hele tainas ja teise tume tainas. Küpseta 190-kraadi juures u 20-25 minutit. 
Jahuta põhjad ja lõika mõlemad põhjad terava noaga pooleks.
Kreemiks sega hapukoor suhkru ja vanillsuhkruga.
Tõsta pruun põhi serveerimisalusele ja immuta kompotivedelikuga, kata kreemiga. Tõsta peale hele põhi ja immuta kompotivedelikuga, kata kreemiga ja poole koguse nõrutatud kompotikirssidega. Seejärel taas kompotivedelikuga immutatud tume põhi ja kreem, immutatud hele põhi ja kreem.
Glasuuriks mõõda kõik ained potti ja keeda tasasel tulel 2-4 minutit, kuni glasuur pakseneb.
Kata kook glasuuriga ja lase külmikus vähemalt 6 tundi maitsestuda. Kaunista kompotikirssidega.

Allikas: Magusad fotod


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar