esmaspäev, 26. oktoober 2009

Kohupiima-vaniljestritsel



2 stritslit
  • 25 g pärmi
  • 3 dl piima-vee segu
  • 1/2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 7-8 dl jahu
  • 100 g võid
Täidis:
  • 300 g võid
  • 400 g kohupiimapastat
  • 1 dl heledat siirupit või suhkrut
  • 2 dl Ekströmsi vaniljekastmepulbrit 
  • 3 spl vaniljesuhkrut
Määrimiseks:
  • 1/2 muna


Lahusta pärm käesoojas piimas. Löö muna klaasi, sega õrnalt läbi ja vala pool piima-pärmisegusse. Lisa suhkur ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisa sulatatud või. Sõtku. Lase rätiku all umbes pool tundi kerkida. 
Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, siirup või suhkur, vaniljesuhkur ja vaniljekastmepulber. 
Jaga kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki pool ristkülikukujuliseks plaadiks. Samuti jaga täidis pooleks. Määri ristkülikute keskele (ülevalt alla) 3/4 täidisest. Tee taignaplaadi pikematesse äärtesse sisselõiked ning voldi need kordamööda paremalt ja vasakult üksteise peale keskele. Lase saiadel veerand tundi plaadil kerkida. Määri saiad varem kõrvalepandud munaga. Jaga ülejäänud 1/4 täidisest stritslitele. Küpseta saiu 180-200 kraadi juures umbes 20-30 minutit, kuni need on kaunid kuldsed.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar