![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv188oQV2qjUPV60CC0mei2jNkVMQ3AoNZ7WpKeIIdNprsKsgl3YY3yBBSkFqHui-i0XZ35hm6LI5V9knMF48hmCX59cpTlfAzmdo1PwUiWOAE7V79t-gpXa6pc10Gz5VKazlkMViH773_/s400/Suitsukalaleib.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRiKY2lJpvdj4YROHmCaxHIPud5C9uukTnrkEJiuR1pciXZrgt2h0xevFslDBfN8_RM_siPEuWojvYL4PauTPCtkrSIsKcxJdlMRR-M9TohtzHukSFWxbpxsCXjEYew8azz9TBAxzb22J7/s400/Suitsukalaleib1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUWiOZNrHjyNkVwOhPfoebF6nD8aHtZDuDf2ZQa2TGb9OueDu0qKxIMfIZYYtWGZv88rGgFlxBcZH5k8UTE0t0hmfcypJdjICf2KJ7sqheJFq62AkqJfkI7Z7OnhR-vYmTQwaDMK4tJbaK/s400/Suitsukalaleib+1.jpg)
1 päts
- 1/2 kogus leivatainast
- 350 g kuumsuitsukala (puhastatud ja tükeldatud)
Määri leivavorm võiga. Tee järgmised kihid*: kiht leivataigent, pool suitsukalatükkidest, taas leivataigen siis ülejäänud suitsukala ja kõige pealmiseks kihiks järele jäänud taigen. Silu pealt külma vette kastetud käega . Jäta vormid sooja kohta rätiku alla 2-4 tunniks kerkima. Kui leivad kerkinud küpseta neid ahjus 200 kraadi juures umbes 1 tund. (Kui leibade koorik liialt tumeneb, kata need poole küpsemise ajal pealt fooliumiga). Valmis leib võta vormidest välja ja määri pealt vee või võiga.
*
Suitsukalatükid võib segada ka leivataignasse, siis pole vaja kihte laduda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar