![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9ZdXtFVtckeSDOvKX39yy0EyMMdmvnjOltbunu9_B7CTViM8oPeRJtTqV7-RHoVnP5j0tELlUTZg1YxKWnwIukN_VvirbkR7YiK0n4Bqqhme9jHiHM4FXvwgt_9BkwJ-bwrzGcx_OAIEO/s400/V%C3%BCrtsikas+j%C3%B5hvikakook.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxn6ykq4hurjlLWtqtRiQYLrTJBBA2WP1ktlT0Vl4_UyrAc5vVqIzyBHrmou5h2fKSgTbRd4s5wSnJKVtdBKm3ca2u9FX1yoC4Vtt0y8Y1zgImsCv7I3gur-RmgfkmG1ys9EPdNroNWLKD/s400/V%C3%BCrtsikas+j%C3%B5hvikakook1.JPG)
TAINAS:
- 150 g võid
- 2 dl suhkrut
- 1 muna
- 2 dl hapukoort
- 1 tl vanillsuhkrut
- 1 tl kaneeli
- 1 tl kardemoni
- 4 dl nisujahu
- 1 tl soodat
KATE:
- 200 g jõhvikaid (või pohli)
- 0,5 - 1 dl suhkrut
SERVEERIMISEKS:
- Vanillikastet või -jäätist
Sega toasoe või suhkruga, lisa lahtiklopitud muna ja hapukoor. Sega omavahel kõik kuivained, lisa taina hulka ja sega hästi läbi. Tõsta tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud 26-28 cm läbimõõduga kõrgema äärega pirukavormi. Laota peale jõhvikad ja raputa üle suhkruga. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri vanillikasteme- või jäätisega.
Allikas: "100 kooki 3" (Vürtsikas pohlakook)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar