Üks ääretult maitsev krõbeda ja pudiseva lehttaignakoorikuga seenepirukas. Kukeseened koos sulajuustu ja suitsukanaga moodustavad kreemise täidisega toitva ja väga-väga hea piruka.
- 500 g pärmi-lehttaigent
- 1 l kukeseeni (või 0,6 l soolaseeni)
- 200 g suitsukanaliha
- 1 sibul
- 100 g Merevaigu sulatatud juustu kukeseentega
- 100 ml 10% rõõska koort
- Natuke õli ja võid
- Soola-pipart
- 1 muna
Rulli lehttaigen veidi õhemaks ristkülikukujuliseks tükiks ja tõsta küpsetuspaberile. Jaota täidis ühele taignapoolele ja tõsta peale teine taignapool. Vajuta lahtised ääred kahvliga kinni ja tee piruka peale kahvliga mõned augud. Määri pirukapealset lahtiklopitud munaga. Küpseta 180-200 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit ehk kuni pirukas on kuldpruun. Lase veidi jahtuda ja lõika siis tükkideks.
Allikas: Katrini retseptid
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar