Lehmakommid lisavad tavalisele küpsisepõhjale magusat maitset. Kui lehmakomme ei leia, võid põhja teha ka ainult küpsiste ja võiga. Sel juhul võta küpsiseid 200 g. Jogurtikate on mõnusalt magus-hapukas ja suus-sulav. Marjad värvivad jogurtitarretise kenaks roosakaks (panin 1 dl punaseid ja 0,5 dl musti sõstraid).
PÕHJAKS:
- 150 g neljakandilisi küpsiseid
- 50-100 g lehmakomme
- 75 g võid
JOGURTITÄIDISEKS:
- 400 g maitsestamata jogurtit
- 200 g toorjuustu
- 1 dl suhkrut
- 2 tl vanillsuhkrut
- 5 želatiinilehte
- 2 sl lahjendatud sidrunimahla või vett
- 1,5 dl punaseid ja musti sõstraid
- 0,5 dl suhkrut
KAUNISTUSEKS:
- Punase ja musta sõstra kobaraid
Purusta küpsised ja kommid köögikombainis või kilekotti pandult tainarulliga. Sulata või ja sega küpsise-kommipuruga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhja. Pane tunniks külma.
Täidise tarvis sega jogurt, toasoe toorjuust ja 1 dl suhkrut. Purusta sõstrad koos 0,5 dl suhkruga ja sega jogurti-juustusegu hulka. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Kuumuta lahjendatud sidrunimahl. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata segades sidrunimahlas. Lase pisut jahtuda ja nirista želatiin jogurtimassi hulka, ise samal ajal segades.
Kummuta täidis põhjale ja hoia 2 tundi kuni üleöö külmas. Kaunista sõstardega.
Allikas: "Suvetoidud"